Powertrail
Flyplass
Hotell
Campingplasser
Leiebil
WC/mat/drivstoff

Været i SandefjordNord-Europas nest lengste powertrail. 300 cacher!


Historie om Vestfold


Historisk er Vestfold særlig kjent for en stor mengde gravrøyser fra bronsealderen, betydningsfulle vikingskip funn og for Norges første bysamfunn, Kaupang, i Tjølling øst for Larvik, og for en av landets eldste nåværende byer, Tønsberg. I nyere historie har særlig skipsfarten og hvalfangsten i Sørishavet vært viktig.

Vikingtiden
På 800-tallet besto det senere norske riksområdet av ca 30 småriker. Vestfold utgjorde da, sammen med Lier og Eiker i Buskerud, et eget kongedømme, og lokale høvdinger hadde etablert et dynasti som seinere kunne samle Norge til ett rike. Familien til Harald Hårfagre, Norges første konge, kom således fra Vestfold.

Ved å ta deg gjennom denne Powertrailen (V.V. PT #001 - #300) og Team Fredrunes Powertrail (TEAM FREDRUNE'S PT #1 - #200) tar du deg igjennom «bortgjemte» veger og flotte naturopplevelser i indre deler av fylket som svært få mennesker får anledning til å gjøre av den grunn at de ikke aner noe om dette vegnettet og at de ikke har noen «naturlig grunn» til å oppsøke dette området.

Vi ønsker deg en riktig god tur i et fylke vi er stolte av!


MERK:
Denne powertrailen går stedvis langs trafikkerte veier, så vær forsiktig og ha blinklyset på når du parkerer langs veien på smale/trafikkerte steder. Det er lenger mellom cachene på veier med mye trafikk. Der har vi lagt cachene på steder hvor man kan parkere helt av veien. Vis hensyn og parkér så langt inn i siden du kan.
Du kan bruke både bil, motorsykkel og sykkel på denne ruten.

Husk å ta med skrivesaker.
Offisielle regler tillater at logger kan bli signert med klistremerke og stempel, men vårt ønske er at dette IKKE blir brukt til logging på denne powertrailen.
Vi oppfordrer derfor til at loggene KUN signeres med penn/blyant.
Dette for å spare plass i loggene og dermed begrense vedlikehold.
Vi håper og ber om at alle respekterer, og har forståelse for vårt ønske..


CACHENE:
Cachene er utstyrt med vannfaste logger med plass til ca. 320 signaturer. Det finnes en god del small og noen regular cacher til å putte TB/coiner i, men majoriteten av cachene er flaske-emner med skrukork. Det er også en del filmbokser. Det kan være lurt å ha med hansker for å unngå såre fingre.

RUTEN:
Ruten begynner i starten av Bjørndalsveien i Sandefjord og går videre inn Anholtveien og inn på Dalenveien. Slynger seg mot Sem, før vi kommer inn på Ramnesveien.
Derfra går turen inn på Tinghaugveienog til høyre ut på Fonsveien. Et kort stykke på Hvitsteinveien før vi kommer inn på Myreveien og ut på Bispeveien et lite stykke. Derfra kjører vi til høyre inn Skinneneveien.
Derfra inn på Bettumveien og opp Kleivaveien. Vi kjører et godt stykke på Langeliveien før vi kjører vestover på Vivestadåsen før vi kommer ned Vestbygdveien.
Inn på Nesveien og videre på Håskenveien ned til Andebu.


Denne ruten er ca. 100 kilometer lang, og vil ta mellom 15-20 timer å gjennomføre med bil.

Butikk, bensinstasjon og toalett finnes på Sem, i Andebu og Kodal.

Vi setter stor pris på om du kan skrive en lengre logg om turen og opplevelsen i FØRSTE og SISTE cache. Resten av loggene kan bare være TFTC

God tur, og lykke til!

Klikk her for å komme til V.V. PT #001
Last ned powertrailen som PQ. Klikk her (krever premium medlemsskap)

Powertrailen:

Alle sider på www.powertrail.no er © 2011-2014 Vestfold Vikings
Webmaster: Per Arne Tveitan